Skydda det i kylan med dessa fyra tips.
 
Kallt väder kan som känt ta kål på din hud, men det finns också något annat som påverkas – håret. Den torra, kyliga luften suger ut fukten och går håret torrt, frissigt och svagt, men det finns knep att ta till.
 
Inpackning
Gå steget längre under vintersäsongen och komplettera din vanliga balsamrutin med fuktgivande inpackningar för att slippa torrheten. Satsa på minst en, men helst två i veckan.
 
Redskap
Värmeprodukter med keramikplattor, exempelvis plattång, penetrerar hårstråna med jämnt och snabbt så att de inte behöver utsättas för onödig hetta. Joniskt laddade stylingprodukter neutraliserar statiskt skadat hår, som dessutom hjälper till att hindra framtida skador.
 
Fuktigt hår
Att gå ut i kylan med fuktigt hår kan innebära skada från slitage. Skippa duschen på morgonen eller torka det ordentligt nästa gång.
 
Material
Tro det eller ej, men hår kan faktiskt skadas om det kommer i kontakt med vissa tygmaterial. Det kan bilda statiskt hår eller, i värsta fall, slitage. Släng på en silkscarf innan du sätter på dig hatten eller mössan för att skydda håret.