Kall luft, snöbyar i fjällen
Vi har haft en kall natt i större delen av landet. Preliminärt lägsta temperatur rapporteras från Naimakka i nordligaste Lappland med -16º. I Götaland har Hagshult haft -7º. Liksom i går har vi i fjällen snöbyar som drar in med en nordvästlig vind. Öster om fjällen dock en ganska solig dag.
 
Ökad molnighet i söder, i natt kommer regn in
Vad gäller södra Sverige blir det efterhand lite molnigare än det var i går. Väster om Brittiska öarna ligger nämligen ett omfattande lågtryck med fronter som närmar sig från sydväst och föregås av ökad molnighet. Natten mot söndag kommer regn in söderifrån över Götaland; ett välbehövligt regn får man nog säga, eftersom nivåerna här är väldigt låga i grundvatten och sjöar.
 
Söndag, regn i Götaland
Frampå söndagen fortsätter regnet över Götaland, medan övriga Sverige får rätt soligt väder. Snöbyarna i fjällen har då minskat betydligt; det är bara nordvästra Lapplandsfjällen som fortfarande får någon snöby. Temperatur från mellan 5 och lokalt upp till 10 grader i söder till nära 0 längst i norr.
 
Måndag
Ingen större förändring i väderläget på måndag. Möjligare lite kraftigare regn över södra Götaland än under söndagen.
 
Ostadigt men milt
En bit in i veckan kommer en sydlig luftström att föra upp mycket mild luft över hela landet och i samband med det också regn. I södra Sverige kan det bli upp till 15 plusgrader på onsdag.
 
Fram mot nästa helg fortsätter det troligtvis med ostadigt väder.