I södra Sverige började veckan med svalare väder, men temperaturen ser ut att stiga från tisdagen, och i de nordliga regionerna är temperaturen redan hög och prognosen kommer att fortsätta stiga hela veckan. 

Väderkarta.se varnade för att värmen kan orsaka problem inte bara på grund av en ökad risk för skogsbränder över större delen av Sverige, utan också för att risken för värmebölja. Särskilt risk för äldre eller på annat sätt utsatta personer.

Många tycker om värmen, men det innebär en risk för äldre som är känsliga för höga temperaturer och kan ha svårt att hålla sig hydratiserade. Kom ihåg att dricka och stanna i skuggan under de hetaste delarna av dagen.

Det kommer inte att finnas någon nederbörd i norra Sverige före helgen, så det kommer att hålla sig torrt. Det är troligt att brandrisken också kommer att öka i de södra delarna av landet. I allmänhet är det viktigt att vara försiktig med att starta bränder i skog och på torrt land.

Det kommer efter en solig, varm midsommar som i flera delar av landet var den hetaste på 50 år - trots att semestern hade ett rykte för osäker regnväder.

Temperaturen steg över 25 ° C i områden i alla tre av landets regioner, med Arvika som mätte den hetaste midsommaren vid 29,3 ° C. Vissa platser kunde emellertid inte undkomma den "klassiska svenska midsommaren" med åskväder på Gotland, norra Skåne, Halland och Göteborgsområdet.