Väderläget gör det svårframkomligt på våra vägar, speciellt för lastbilarna som har det tufft i halkan. Just nu är väg 173 avstängd efter en singelolycka.

Väg 173 var under dagen helt avstängd då det pågick bärgning av en lastbil i Kuserudsbacken. Lastbilen ska tidigare under dagen haft svårt för att ta sig upp för backen och körde därefter fast.

Vid halvtre-tiden på eftermiddagen var det dags igen då det inträffade en singelolycka på väg 173 i höjd med Svartmyresjön, nästan där som den tidigare avåkningen skedde. Föraren av bilen ska ha tagit sig ur fordonet själv. Räddningstjänsten i Färgelanda, polis och ambulans kallades till platsen och vägen är återigen avstängd.

På förmiddagen stod det en stillastående lastbil på länsväg 166 i norrgående riktning i backen i höjd med Dals-Rostock. Det var trångt att passera vid platsen.

Strax innan lunch ska det ha fallit ett träd över väg 2084 vid Hjärtsäter, Färgelanda kommun. Trädet blockerade hela vägen.

Vid halvtre-tiden blockerades vägen vid Glyckshult, mellan Håverud och Dals Långed, av en lastbil som fått stopp i backen.